Recept na tuhle dobrotu mám z Apetitu, ale myslím, že podle toho jak dlouho nám vydrží, ho můžu klidně považovat za vlastní a osvědčený!!!
tady ještě pro případné zájemce receptík:
Indické džaldí-džaldí
1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti
šlehačka, kysaná smetana, jogurt k podávání (nemusí být)
Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr. Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem. V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.
Věru,
OdpovědětVymazatto vypadá lákavě!!!
Už mám opsáno a vyzkouším!!!
Děkuji za recept.
A přeji moc hezký víkend (poslední prázdninový :o(( )
Jarka